Louis Vuitton Freezer collectie: luxe geboren uit leven

Louis Vuitton’s herfst/wintercollectie 2023 in samenwerking met KidSuper’s Colm Dillane zit vol dure artistieke experimenten. Tot de meest uitdagende stukken behoren twee handtassen van duizenden dollars die de gewone zilveren diepvrieszak nabootsen en versierd zijn met de klassieke tassenmotieven van Louis Vuitton.

De Freezer Handle Soft Trunk is een polybag vormgegeven softcase handtas, de handtas heeft de vorm van een traditionele diepvrieszak. De voorkant van de handtas is bedrukt met een ultra-realistische Handle Soft Trunk handtas motief naast een appel.

De handtas is gemaakt van verzilverd leer en heeft een driedimensionale leren schouderriem, dubbele handgrepen en een extern voorvak. De afmetingen van de handtas zijn 35 x 27 x 18 cm en er passen je dagelijkse benodigdheden in.

De Freezer Sac Plat daarentegen is een platte handtas in de vorm van een koeltas, ook in de vorm van een traditionele diepvrieszak. Op de voorkant van de tas is een Sac Plat gedrukt, samen met een Frans dessert, servet en sleutels. Het ontwerp richt zich op de integratie van het leven in luxe, zodat de wereld de warmte van luxe kan zien in plaats van de “koelte”.

De tas is, net als de Freezer Handle Soft Trunk, gemaakt van verzilverd leer en heeft een driedimensionale leren schouderriem, dubbele handgrepen en een voorvak aan de buitenkant. Het verschil is dat de Freezer Sac Plat een grotere inhoud heeft en 37 x 31 x 23 cm meet. Beide tassen zijn gemakkelijk te dragen voor alledaagse of speciale gelegenheden.

Met $3.990 zijn beide tassen duurder dan de LV tas waar ze hun naam aan ontlenen. Dat is een ongelooflijke prijs, maar misschien is dat een deel van de aantrekkingskracht van deze handtassen.

De tassen zijn een botsing van luxe en humor en Dillane vindt dat luxe uniek en leuk moet zijn. Met de Freezer-collectie wilde hij het traditionele beeld van luxe doorbreken en laten zien dat luxe humoristisch en leuk kan zijn.

Het specifieke ontwerp van de Freezer-collectie is geïnspireerd op Dillane’s dagelijkse leven. Hij ziet vaak mensen op straat die eten en andere spullen in diepvrieszakken dragen. Hij is van mening dat diepvrieszakken een zeer praktisch en duurzaam artikel zijn. Hij wilde een praktische en leuke Louis Vuitton tas voor heren creëren door diepvrieszakken te mengen met luxe artikelen.

Geef een reactie